Subtropische boom geplant in Wilhelminapark

Foto: gemeente Utrecht

Utrecht past zich op verschillende manieren aan het veranderende klimaat aan. Eén van de manieren is het planten van boomsoorten die extreme weersomstandigheden aankunnen, waaronder droogte zoals afgelopen zomer het geval was. In het Wilhelminapark werd vorige week de eerste pecannootboom van Utrecht geplant. Bijzonder, want deze boom zie je normaal alleen een stuk zuidelijker.

Frank van den Brink, senior boomtechnisch adviseur: “De klimaatverandering maakt dat we anders moeten nadenken over de openbare ruimte. Dat heeft de hete zomer weer bewezen; onze bomen hadden het zwaar. Daarom kijken we niet alleen hoe we voor onze huidige bomen kunnen zorgen, maar ook welke bomen in de toekomst het meest geschikt zijn om te planten. Welke bomen kunnen tegen extreme weersomstandigheden? De pecannoot is daar een goed voorbeeld van.”
In totaal werden vijf nieuwe bomen geplant in het Wilhelminapark en het Hogelandse park. De bomen werden met een kraan op hun plek worden getild. Twee van de vijf wogen inclusief kluit ruim 1000 kilo. De pecannoot kreeg een mooi plekje naast de bunker. Bij de speelweide kwam een zwarte tupeloboom. Ook werd er een zware gewimperde linde geplant. De bloemen van deze linde zijn zeer aantrekkelijk voor bijen en andere insecten.

 

Reacties

article
69999
Utrecht past zich op verschillende manieren aan het veranderende klimaat aan. Eén van de manieren
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/69999/subtropische-boom-geplant-wilhelminapark/
2018-11-28T11:57:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/11/28115640/image001-3.jpg
Stadsnieuws