Westplein wordt omgebouwd tot Perron West

Foto: Perron West

Op maandag 19 november wordt op het Westplein, tussen Lombok en het stationsgebied, een treinwagon geplaatst. Deze wagon wordt omgebouwd tot vergaderruimte, werkplek en ontmoetingsplaats. Stichting Perron West gaat in en rondom deze wagon ruimte bieden voor activiteiten, evenementen en (wijk)initiatieven van bewoners van Lombok en andere enthousiastelingen.

Wij zullen Westplein tijdelijk ombouwen tot Perron West,” zegt Tinka voorzitter van de stichting. “Over drie jaar gaat op deze plek gebouwd worden door de gemeente, tot die tijd wordt dit een groene en toegankelijke plek die ruimte biedt aan buurtinitiatieven, werkruimte en activiteiten.” De stichting bestaat uit  zes bewoners van de wijk Lombok. “Perron West moet een bruisende plek worden voor iedereen, waar we trots op zijn en waar mensen graag komen,” zegt Youssef, bestuurslid en bewoner van Lombok.
Perron West ligt tussen Station Utrecht Centraal en Lombok, een wijk waar oorspronkelijk veel spoorwegarbeiders woonden. Daarom leek het de initiatiefnemers mooi om een oude treinwagon te gebruiken. Duurzaam want je hoeft niets nieuws te bouwen, en als er over een paar jaar gebouwd gaat worden in het gebied, kan de trein gewoon verplaatst worden. De komende periode wordt de wagon van binnen en buiten opgeknapt. Iedereen die wil kennismaken, gebruik wil maken van de werkruimte of een activiteit of evenement wil organiseren is meer dan welkom om langs te komen of contact op te nemen via de website http://perronwest.nl/

Cookieinstellingen