Start bouw steiger Domtoren op 26 november

Zicht op de Domtoren in de namiddag.
Zicht op de Domtoren in de namiddag.
Foto: Ramon Mosterd, Toerisme Utrecht

Op 26 november starten de werkzaamheden voor de inrichting van de bouwplaats en de steiger voor de Domtoren. De bouw van de steiger zal naar verwachting circa 6 maanden in beslag nemen.

Vanaf half november beginnen de architect en de aannemer met de gezamenlijke opnames van de Domtoren. Ze maken het bestek af en bereiden de proefrestauratie voor. Medio 2019 is het bestek gereed en start de restauratie. De proefrestauratie is gepland tussen maart en mei 2019.
Met Utrecht Marketing wordt verkend welke mogelijkheden er zijn om publieke toegankelijkheid via de steiger en een extra te plaatsen bezoekerslift te organiseren. Onderzocht wordt of deze extra bezoekerslift bij de steiger kan worden gebouwd. Voordeel hiervan is dat de bouwstroom en bezoekersstroom gescheiden blijven en dat bezoekers de restauratiewerkzaamheden kunnen bekijken. Uitgangspunt hierbij is dat extra kosten voor de bezoekrslift niet ten laste van het restauratiebudget komen. Stichting Utrechts eigen Dom is gevraagd hiervoor externe fondsen te zoeken.
Het streven is dat bezoekers vanaf medio 2019 met de aparte bezoekerslift naar boven kunnen buiten werktijden (na 16.00 uur op werkdagen en in de weekenden en tijdens bouwvakantieperiodes).

Lees ook:

Aannemingsbedrijf Nico de Bont doet restauratie Domtoren

Restauratie Domtoren gaat vijf jaar duren en kost 37,2 miljoen euro

Domtoren krijgt alleen steiger rondom lantaarn

Cookieinstellingen