Utrecht zoekt 100 pleegouders

Foto: pixabay

Samen met de pleegzorgorganisaties De Rading, Youké en Timon zoekt de gemeente Utrecht naar nieuwe pleegouders. Er wordt gezocht naar 100 nieuwe pleeggezinnen. Zo kan elk kind dat dat nodig heeft, opgroeien in een pleeggezin.

Voor Utrechtse kinderen is het fijn om in de eigen omgeving te kunnen blijven. Zo blijven de school, de sport- of muziekles en de vriendjes in de buurt. Ook is het makkelijker om de ouder(s) regelmatig te blijven zien. Daarom zijn er voldoende pleegouders nodig.
Mensen kunnen deeltijd of voltijd pleegouder zijn. Als pleegouder zijn er een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Een daarvan is dat iemand tenminste 21 jaar moet zijn. Er zijn geen voorwaarden voor de samenstelling van het gezin. Pleegouders kunnen getrouwd of alleenstaand zijn, wel of geen kinderen hebben.
Op 20 november is in The Colour Kitchen in Zuilen voor geïnteresseerden een vrijblijvende informatieavond in Utrecht. Pleegzorgorganisaties De Rading, Timon en Youké organiseren samen met de gemeente Utrecht deze avond.

Cookieinstellingen