Gemeente niet bereid om mee te betalen aan verhuizing Broese

Boekhandel Broese in 2006
Boekhandel Broese in 2006
Foto: Wikipedia, CC BY-SA 3.0

De gemeente is niet bereid om mee te betalen aan de verhuizing van Broese naar het voormalig postkantoor. Dat laat wethouder Everhardt in een brief aan Broese Boekverkopers weten.

Broese Boekverkopers heeft de gemeente voorgesteld om een bijdrage te leveren aan hun voornemen tot verhuizing naar het voormalig postkantoor aan de Neude. Daarbij gaat het om 50 procent van een veronderstelde hogere verkoopwaarde, gebaseerd op de taxatie in opdracht van Broese Boekenverkopers, van het gemeentelijk pand als dit vrij zou zijn van huurders.
Wethouder Everhardt laat in zijn brief aan Broese Boekverkopers weten dat uit de huidige taxatie in opdracht van de gemeente blijkt dat er geen significant verschil in marktwaarde is tussen verkoop van het pand van Broese met of zonder huurder. Een vertrek van Broese levert de gemeente daarom volgens Everhardt geen aantoonbaar financieel voordeel op.
Wethouder Everhardt is daarom niet bereid om een bijdrage aan Broese Boekverkopers te verstrekken voor de verhuizing naar het voormalig postkantoor aan de Neude. En aangezien de in opdracht van de gemeente uitgevoerde taxaties zijn verricht door gecertificeerde en externe taxateurs, ziet Everhardt het niet als noodzakelijk om een gedeelde derde taxatie te laten uitvoeren. Everhardt schrijft tot slot dat hij ervan uitgaat dat hij en Broese Boekverkopers op een constructieve manier met elkaar in gesprek blijven als verhuurder en huurder.

Lees ook:

Verkoop pand Stadhuisbrug inclusief huurder Broese

Interne verhuizing Broese ook voor gemeente aantrekkelijk

Gemeente niet in beroep tegen uitspraak Broese

Cookieinstellingen