Deelnemers internationale conferentie Sint Maartenssteden eten bij Utrechters thuis

Reliëf Sint Maarten boven deur pandhof van Domkerk
Reliëf Sint Maarten boven deur pandhof van Domkerk
Foto: Wikimedia Commons

Utrecht ontvangt van 20 t/m 22 september delegaties uit heel Europa voor de jaarlijkse bijeenkomst van Sint Maartenssteden. Gasten uit Hongarije, Duitsland, Frankrijk België, Slovenie, Corsica, Oostenrijk, Slowakije, Italie en Luxemburg komen naar onze stad voor een conferentie rond het thema ‘Shared Citizenship’. Een bijzonder onderdeel is het diner dat wordt aangeboden door De Stichting Eet Mee!: de internationale gasten zijn uitgenodigd voor een maaltijd bij diverse Utrechters thuis.

Op vrijdagavond worden de gasten opgehaald door gastgezinnen uit verschillende wijken van Utrecht. Er wordt voor ze gekookt en aan tafel wordt van gedachten gewisseld over cultuur, duurzaamheid, oorlog en vrede en andere Sint Maarten-thema’s. Dit is een initiatief van Eet Mee! dat prachtig aansluit bij de deeltraditie van Sint Maarten.
De conferentie, die drie dagen duurt, wordt georganiseerd door de Stichting Sint Maarten Utrecht. Het internationale netwerk van Sint Maartenssteden komt jaarlijks in een van de landen bijeen en dit jaar is het Utrechtse Sint Maartensberaad voorzitter. Het programma bestaat naast de vergadering en lezingen ook uit een bezoek aan Huis Doorn en het Fort van de Democratie. Daarnaast zijn er Sint Maarten stadswandelingen, een optreden van theatermaker/muzikant Tjerk Ridder en een bezoek aan het Stadskantoor waar burgemeester Jan van Zanen de delegaties zal ontvangen.

Cookieinstellingen