Nieuwe dienstregeling openbaar vervoer in december

Foto: provincie Utrecht

Reizigers in het Utrechtse openbaar vervoer kunnen over enkele maanden gebruik maken van een nieuwe dienstregeling. Het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht heeft de vervoerplannen voor 2019 van U-OV en Syntus Utrecht goedgekeurd. De nieuwe dienstregeling van beide vervoerders gaat op 9 december 2018 in.

Steeds meer reizigers in de provincie Utrecht maken gebruik van bus en tram. De provincie speelt als opdrachtgever actief in op deze groei. Diverse lijnen worden daarom vaker of met grotere bussen gereden. Waar sprake is van minder vraag dan aanbod, rijden vanaf december minder bussen. De provincie wil het beschikbare budget op deze manier zo efficiƫnt mogelijk inzetten.
De provincie heeft de vervoerplannen van U-OV en Syntus Utrecht in samenhang beoordeeld op het optimale voordeel voor de reizigers. Daarbij is gebruik gemaakt van de meest actuele cijfers over de bezetting van de bussen en de rijtijden. Aan het collegebesluit van GS is een uitgebreide consultatieronde vooraf gegaan. Bijna 1.000 reizigers hebben hun mening gegeven over de voorstellen van de vervoerders. Ook de Utrechtse gemeenten en reizigersbelangenorganisatie ROCOV zijn geraadpleegd.

Reacties

article
69282
Reizigers in het Utrechtse openbaar vervoer kunnen over enkele maanden gebruik maken van een nieuwe
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/69282/nieuwe-dienstregeling-openbaar-vervoer-december/
2018-09-13T12:28:22+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/09/13122659/bussen-uov-en-syntus-op-utrecht-cs.jpg
Stadsnieuws