Mitros biedt huurders zonnepanelen aan

Foto: Mitros

Woningcorporatie Mitros gaat in samenwerking met stichting Wocozon zonnepanelen aanbieden aan haar huurders. De twee partijen werkten de afgelopen tijd al samen bij verschillende onderhoudsprojecten en hebben gisteren een contract getekend voor de verdere uitrol van het zonnepanelenaanbod.

De zonnepanelen worden de komende jaren gefaseerd aangeboden aan huurders in verschillende wijken. Zo kunnen huurders zelf groene stroom opwekken en flink besparen op hun energielasten. De ambitie van Mitros en Wocozon is om per jaar zo’n 1000 sociale huurwoningen van zonnepanelen te voorzien.
Toon Corver, directeur van Mitros, is blij dat de samenwerking met Wocozon wordt uitgebreid: “Wij willen dat onze huurders prettig kunnen wonen in een betaalbare huurwoning. Met het zonnepanelen-aanbod kunnen we onze huurders laten profiteren van zonnestroom en hun energielasten verlagen. Daarnaast draagt deze samenwerking direct bij aan de verduurzaming van ons woningbezit.”
Wocozon is een stichting van en voor woningcorporaties. Ons proces en onze inkoop zijn geoptimaliseerd voor corporaties. Daarmee realiseren we onze missie: zonne-energie voor huurders, betaalbaar, duurzaam en ook gewoon leuk”, aldus Roland van der Klauw, algemeen directeur van Wocozon.
Huurders van woningen die in aanmerking komen voor zonnepanelen, ontvangen eerst een persoonlijk aanbod. Hierin staat hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden, hoeveel zonnestroom er wordt opgewekt en wat het effect daarvan is voor de stroomkosten. Bij akkoord van de huurder plaatst Wocozon de zonnepanelen kosteloos op het dak van de woning. Huurders betalen vervolgens maandelijks € 2,-* per paneel aan Mitros en kunnen zelf online zien hoeveel stroom hun installatie opwekt. Elk zonnepaneel levert naar verwachting ongeveer € 4,- per maand aan elektriciteit op.
Wocozon is een landelijk werkende stichting zonder winstoogmerk. Het maatschappelijk doel van de stichting is om bewoners van sociale huurwoningen zoveel mogelijk de kans te bieden om via hun woningcorporatie te profiteren van voordelige zonnestroom. Mitros is de zeventiende woningcorporatie in Nederland waarmee Wocozon samenwerkt. Wocozon heeft al ruim 5.000 zonnepaneelsystemen gerealiseerd in Nederland.

Cookieinstellingen