VVD stelt vragen over overlast hostelbewoners Leidsche Maan

Foto: VVD

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een artikel in het AD Utrechts Nieuwsblad over de overlast die bewoners ervaren van de hostelbewoners van de Leidsche Maan. De VVD wil van het college weten welke maatregelen het denkt te nemen om deze overlast tegen te gaan.

In het hostel Leidsche Maan wonen zo’n 36 (ex-)harddrugsverslaafden die onder begeleiding zo zelfstandig mogelijk meedoen in de maatschappij. In het AD-artikel zeggen bewoners de overlast zat te zijn. Volgens de omwonenden is de overlast de afgelopen twee maanden toegenomen. Onder buurtbewoners wordt al gesproken over verhuizen.
De VVD wil van het college weten welke maatregelen er tot nu toe zijn getroffen om de overlast tegen te gaan en of er nog extra maatregelen worden genomen. Ook wil de VVD weten welke maatregelen die tot nu toe zijn genomen hebben geleid tot het duurzaam verminderen van de overlast.
De VVD wijst er ook op dat woningcorporatie Portaal van plan is om naast het hostel nieuwe, sociale huurwoningen te bouwen. Dit kan volgens de VVD in de praktijk betekenen dat hier veel mensen met een urgentieverklaring terecht komen. Bovendien staan verderop van het de hostel meerdere Skaeve huse. Door deze combinatie verwacht de VVD nog meer overlast in de buurt. De VVD vindt daarom deze combinatie onwenselijk en vraagt het college deze mogelijke ‘stapeling van overlast’ tegen te gaan.

Cookieinstellingen