Gemeente Utrecht sleept auto’s vakantiegangers weg

Foto: pixabay

Bij terugkomst van vakantie werden een aantal bewoners van een flat aan de Atlasdreef in Overvecht onaangenaam verrast: hun auto was verdwenen. De auto’s waren niet gestolen maar op last van de gemeente weggesleept, zo meldt Binnenlands Bestuur.

Tijdens de vakantie had woningcorporatie Mitros besloten werkzaamheden aan het dak van de flat uit te voeren. Daartoe moest een hoogwerker voor de flat worden geplaatst op de plaatst waar normaal gesproken de auto’s van de flatbewoners geparkeerd staan. Een probleem was echter dat de werkzaamheden pas een paar dagen voordat de hoogwerker arriveerde, bekend werd gemaakt met bordjes op straat. Verschillende mensen waren al lang en breed met vakantie en aangezien noch de gemeente Utrecht noch de woningcorporatie de bewoners had aangeschreven om ze er op te wijzen dat het parkeerterrein tijdens de vakantieperiode enige dagen niet gebruikt kon worden, waren die daarvan niet op de hoogte.
De bewoners die hun auto misten, belden met bergingsbedrijf Logicx in Nieuwegein, waar de auto’s die worden weggesleept uit de gemeente Utrecht worden gestald. Hun auto’s bleken daar inderdaad ondergebracht. De vraag is echter: door wie?
De hoogwerker is geplaatst in opdracht van woningcorporatie Mitros, Maar volgens een woordvoerder van Mitros heeft de woningcorporatie niets te maken heeft met het wegslepen van de auto’s. En dat geldt ook voor het bouwbedrijf dat ingeschakeld is bij de rennovatie, stelt de woordvoerder. En ook de gemeente zegt niets van de werkzaamheden te weten en verwijst voor meer informatie weer terug naar Mitros.
Dat op het opdrachtformulier om de auto’s weg te slepen het logo van de gemeente Utrecht staat en het formulier ondertekend is namens de burgemeester en wethouder van Utrecht, daar heeft de woordvoerder van de gemeente ook geen verklaring voor. De rekening voor het wegslepen bedroeg 240 euro plus 15 euro per dag dat de auto op het terrein van het bergingsbedrijf heeft gestaan.

Cookieinstellingen