16 dagen spoorwerkzaamheden Utrecht Centraal – Ede-Wageningen/Rhenen

Foto: ProRail

Van zaterdag 11 augustus (01.20 uur) tot en met zondag 26 augustus wordt gewerkt aan het spoor tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen/Rhenen. Reizigers kunnen gebruikmaken van NS snel- en stopbussen of, afhankelijk van hun reis, van omreisroutes.
 

ProRail heeft in overleg met vervoerders gekozen om een aantal grote werkzaamheden tussen Utrecht en Ede-Wageningen/Rhenen met elkaar te combineren en gelijktijdig uit te voeren. Daarbij is bewust gekozen voor de zomervakantie omdat er dan minder reizigers zijn.
De perrons van de sporen 3, 4 , 5 en 7 van Utrecht Centraal worden opnieuw bestraat en aangepast. Ook wordt er bij het station aan kabels en leidingen, bovenleidingen en enkele restpunten van de grote spoorvernieuwing in 2016 gewerkt.
Vanwege de werkzaamheden rijden er van 11 tot en met 26 augustus geen treinen maar snel- en stopbussen op het traject Utrecht – Ede Wageningen en Utrecht – Rhenen. Afhankelijk van hun reis, kunnen reizigers eventueel ook omreizen.
Vanwege de werkzaamheden op Utrecht Centraal zijn er diverse spoor- en dienstregelings-wijzigingen. En rijden van 11 t/m 19 augustus geen treinen naar het Spoorwegmuseum. Bezoekers kunnen gebruikmaken van U-OV.
Reizigers wordt geadviseerd hun reis van tevoren te plannen via de NS Reisplanner op ns.nl of de NS Reisplanner Xtra app. In het reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. Deze bedraagt circa 15-30 minuten.

Cookieinstellingen