94% schoolzwemmers krijgt zwemdiploma A

Foto: gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht wil graag dat ieder kind de basisschool met een zwemdiploma verlaat. Daarom konden kinderen die tijdens het schooljaar hun A-diploma nog niet gehaald hadden, meedoen aan een zwemcursus tijdens de eerste vakantieweek. Vandaag was het afzwemmoment. Uiteindelijk heeft 94% van de schoolzwemmers dit jaar zwemdiploma A gehaald.

Het afgelopen schooljaar investeerde de gemeente Utrecht extra in de zwemvaardigheid van Utrechtse kinderen. 94% van de schoolzwemmers heeft nu een A-diploma, terwijl 53% van hen aan het begin van het schooljaar nog geen enkel diploma had.
Wethouder Maarten van Ooijen (Sport): “Gefeliciteerd aan alle kinderen die hun zwemdiploma gehaald hebben en heel veel zwemplezier deze zomer! Steeds meer kinderen hebben een zwemdiploma en kunnen veilig zwemmen in Utrechts zwemwater. Daar zijn we natuurlijk blij mee.”
Utrecht blijft zich inzetten voor de zwemvaardigheid van kinderen. De Utrechtse zwembaden gaan ook aankomend schooljaar extra mogelijkheden bieden om het zwemdiploma in een jaar te halen.

Cookieinstellingen