PvdA nodigt wethouder uit om schimmelwoningen te bezoeken

Foto: PvdA

Raadslid Bülent Isik heeft vanmiddag tijdens het mondelinge vragenuur de Utrechtse wethouder van wonen, Kees Diepeveen, uitgenodigd samen een bezoek te brengen aan de schimmelwoningen aan de Graadt van Roggenweg. Isik hoopt dat de wethouder dan wél met passende maatregelen komt.

Isik kwam in actie naar aanleiding van een artikel in het Algemeen Dagblad met als titel: “Al zeven jaar in een huis vol schimmel”. De bewoners zijn moedeloos geworden van deze situatie. De klachten zijn bij de verhuurder bekend en worden niet verholpen. Het is een ongezonde en ongewenste situatie, waardoor de bewoners veel gezondheidsklachten hebben. Dat wordt ook bevestigd door hun arts.
De fractie van de PvdA wil een structurele en duurzame oplossing voor de bewoners. De PvdA wil dat de bewoners in goede en gezonde woningen wonen. Dat kan alleen als de woningen, net als in Halve Maan die dezelfde gebreken vertoonden, grondig en snel worden gerenoveerd.
De wethouder gaf naar mening van de PvdA een onbevredigend antwoord. De zaterdag daarna bracht de fractie een bezoek aan de Graadt van Roggenweg en kwam in contact met veel meer bewoners die in schimmelwoningen leven.
Isik heeft de wethouder vanmiddag gevraagd om gezamenlijk een bezoek te brengen aan de woningen en hun bewoners. Ook de directie van de woningcorporaties worden meegevraagd.

Cookieinstellingen