PvdA wil gratis water op festivals

Foto: Pixabay

Afgelopen weekend waren er veel klachten over verschillende festivals, waar een gebrek was aan drinkwater. Ook in de hitte van 28 graden waren gratis drinkkranen nauwelijks aanwezig en bovendien slecht te vinden. De PvdA wil dat er gratis drinkwater wordt verstrekt tijdens festivals in Utrecht en heeft hierover vragen gesteld aan het college.

Warm, of niet, festivalgangers moeten op veel festivals maar liefst bijna €6,- betalen voor een flesje water. Dit is in veel gevallen net zo duur als een alcoholisch mixdrankje en twee keer zo duur als frisdrank. Het is volgens de PvdA bij elke temperatuur onwenselijk om zo veel geld voor een primaire behoefte als water te vragen. En zeker bij hoge temperaturen, als de hitteprocedure in werking is getreden, moet altijd heel duidelijk zijn waar men het water kan vinden. De komende maanden komen er nog meer festivals en evenementen naar Utrecht. De PvdA wil dat er altijd voldoende water gratis beschikbaar is bij festivals.
De PvdA zal vandaag hierover vragen stellen aan het college. De PvdA wil dat het college toezegt dat er, net zoals in Amsterdam, het verschaffen van gratis drinkwater bij festivals verplicht is. Dan moet wel duidelijk zijn waar het gratis water te vinden, vindt de PvdA.

Cookieinstellingen