Beestenboel op Dag van Natuur & Cultuur van Brede School Het Zand

Foto: Brede School het Zand

De jaarlijkse Dag van Natuur & Cultuur biedt een feestelijk programma rondom Brede School Het Zand met optredens en activiteiten rondom het thema Beestenboel op woensdag 23 mei 2018.

Tussen 12.30 en 15.00 uur is iedereen welkom om te genieten van workshops bij onder andere de drukwerkplaats van Wunderle en van optredens van Dr. Q’s Magistrale Vlooiencircus, De Opfrisdames en het koorkest van Brede School Het Zand onder leiding van Jeroen Schipper.
De middag staat in het teken van dieren. Een dierenspeurtocht leidt naar de diverse activiteiten en met een stempelkaart in de hand breng je een bezoek aan de Schaapskooi in Park Groot Zandveld met ponyrijden, schaap scheren en prikvilten. Bij de Drukwerkplaats van Wunderle worden fantasiedieren met inkt op papier gedrukt en natuurlijk kunnen kinderen zich laten schminken als een dier. In de tuin kan naar hartenlust getimmerd worden aan een groot houten beest onder leiding van kunstenaar Chantal de Wolde en kun je bij Utrecht Natuurlijk allerlei kleine dieren zoeken, bekijken en namaken met klei. De Historische Vereniging Vleuten de Meern Haarzuilens & Leidsche Rijn is aanwezig met informatie over de wijk, een quiz en een huifkar die ieder half uur een rondje door de wijk maakt.
Bij de DOENJAbus vindt je de kinderraad van Brede School Het Zand. Hier kun je dieren maken van allerlei afvalmateriaal. En er wordt geld ingezameld met grabbelen, ijsverkoop en het inzamelen van statiegeldbonnen voor het goede doel, Stichting De Vrolijkheid Leersum.
Na het volgen van een dierendansworkshop bij Sophia Maria wordt de dag op het podium met een feestelijk optreden afgesloten.
Op het gras rondom de school is volop ruimte om te picknicken en er zijn pannenkoeken, suikerspinnen en drankjes en heerlijke koffies, van Koffiek-tje, verkrijgbaar. Bij slecht weer trekken we met de ‘dierenactiviteiten’ naar binnen.
Het programma duurt van 12.30 tot 15.00 en is gratis toegankelijk. Eten en drinken is tegen betaling verkrijgbaar. Brede School Het Zand is gevestigd aan de Pauwoogvlinder 20, Utrecht. Meer informatie vind je op www.bredeschoolhetzand.nl en www.cultuur19.nl.

Cookieinstellingen