Zaadbommen op Rotsoord

Foto: Rotsoord

Omdat Rotsoord behoorlijk aan het verstenen is, worden er op zaterdagmiddag 21 april zaadbommen gelanceerd. Het podium op De Trip, voor Kwestie van Smaak en Taplokaal Gist, transformeert voor een dag tot een tijdelijke groene oase. Duiken er ineens bomen, planten en dieren op

In deze oase kunnen kinderen en volwassenen onder de deskundige begeleiding van De Moestuinjuf bloem- en zaadbommen maken. Een bloembom is een pakketje bloemzaadjes, beschermd door klei en compost. Je stopt ze zo in je jaszak en strooit ze op braakliggende terreinen uit. Dat heet guerilla gardening.
Hier maak je bijen en vlinders erg blij mee, want wilde bloemen en planten zijn hun ideale leefomgeving. En wat bijzaaien is hard nodig. Niet geheel toevallig is het dit weekend ook Landelijke Bijenzaaidag! De Moestuinjuf is van 14 tot 16 uur op de groene oase op De Trip aanwezig.
Meedoen is gratis, het enige wat je nodig hebt is een lege eierdoos, om je bommetjes in te bewaren voor je ze uitstrooit. Een flesje water is ook handig, om je bommetjes te begieten. Meld je even aan via dit emailadres of op https://www.facebook.com/events/593093744386581/
Van tevoren en na afloop is er genoeg te doen tijdens het Rotsoord Festival, kijk maar eens op https://www.facebook.com/events/146856166108178/ Ook kun je op het festival meer te weten komen over Stadsinitiatief Rotsoord, dat zich al een tijdje sterk maakt voor meer invloed van omwonenden en ondernemers in het gebied.

Cookieinstellingen