Voor een prikkie overtollig eten via app

Foto: To Good To Go

Bij zo’n 20 Utrechtse restaurants, winkels en hotels kun je met de Too Good To Go-app nu voor een prikkie overtollig eten ophalen. Dat meldt FoodClicks. De app, die eerder geïntroduceerd werd in Amsterdam, wil voedselverspilling tegen gaan.

Via de app kunnen mensen met een korting tot wel 70% een Magic Box kopen met goed eten dat anders zou worden weggegooid. De app is sinds januari live in Amsterdam, maar vanaf vandaag kunnen ook mensen in Utrecht er gebruik van maken en op die manier een bijdrage leveren om voedselverspilling tegen te gaan.
De bedrijven die in Utrecht meedoen in de strijd tegen voedselverspilling zijn onder meer het Vlaamsch Broodhuys, STACH, Hinkelman en Ekoplaza. De gebruiker ziet op de kaart of in de lijst in de app welke locaties in zijn of haar buurt een Magic Box aanbieden. Vervolgens bestelt en betaalt de gebruiker in de app en haalt zelf zijn of haar ‘Magic Box’ op bij de betreffende locatie. Wat er in zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is daarom een verrassing.
Sinds de lancering in Amsterdam zijn er al meer dan 2.500 maaltijden gered. De Too Good To Go-app is niet alleen in Nederland actief, maar daarnaast in nog 8 andere Europese landen. Inmiddels hebben de gebruikers in die landen gezamenlijk meer dan 3,5 miljoen maaltijden gered.

Cookieinstellingen