GroenLinks pleit voor afvalscheiding op Ecoboot

Foto: pixabay

Op de Ecoboot van de gemeente Utrecht wordt er één grote bak gebruikt voor het restafval. Het organisch afval wordt niet gescheiden maar afgevoerd als restafval naar een afvalverbrandingsinstallatie. GroenLinks heeft hierover schriftelijke vragen gesteld.

De bedrijven waarvan het afval wordt opgehaald met de Ecoboot zijn voornamelijk restaurants. Die produceren volgens GroenLinks een grote stroom aan organisch afval zoals groente, fruit en voedselresten. GroenLinks pleit ervoor om afval voor de Ecoboot beter te scheiden. Het organisch afval zou verwerkt kunnen worden tot bijvoorbeeld groen gas wat vervolgens gebruikt kan worden om de elektrische boot weer op te laden.

Ook vraagt GroenLinks of het college mogelijkheden ziet om de Ecoboot als schoolvoorbeeld van de circulaire economie te laten functioneren. Tot slot vraagt GroenLinks of het college een studie kan laten uitvoeren om de financiële en technische haalbaarheid van het scheiden en verwerken van organisch restafval te onderzoeken.

Reacties

article
67886
Op de Ecoboot van de gemeente Utrecht wordt er één grote bak gebruikt voor het
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/67886/groenlinks-pleit-afvalscheiding-op-ecoboot/
2018-04-13T12:18:39+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/04/13121819/green-waste-513609_1920.jpg
Stadsnieuws