8 ton schade voor Paushuize door werkzaamheden aan Kademuren

Foto: Paushuize

Door werkzaamheden aan de Kademuren bij de Kromme Nieuwegracht is verzakking en instortingsgevaar ontstaan bij de tuinmuur en de poortwoningen bij Paushuize. De schade beloopt ruim 8 ton. Dat blijkt uit een brief die op 3 april door het Provinciebestuur is gestuurd aan Provinciale Staten.

Voorafgaand aan de werkzaamheden is, in opdracht van de gemeente, een inspectie uitgevoerd naar de funderingen van de betrokken panden. In het inspectierapport is opgenomen dat de funderingen onderhoud nodig hebben en dat “werkzaamheden in de nabije omgeving van de constructies zeer waarschijnlijk invloed zullen hebben op de stabiliteit van de fundering.”
Desondanks is gestart met de werkzaamheden en is onder andere een damwand geplaatst. Provincie en Universiteit stellen niet geïnformeerd te zijn over de conclusies in het inspectierapport.
Tijdens de werkzaamheden is verzakking en instortingsgevaar ontstaan bij de tuinmuur en daardoor mogelijk ook schade aan de poortwoningen. Deze behoren bij Paushuize en zijn eigendom van de provincie. Ook bij het aangrenzend Koetshuis, eigendom van de Universiteit Utrecht, is verzakking en instortingsgevaar geconstateerd.
De gemeente is inmiddels door de provincie aansprakelijk gesteld voor deze en mogelijke toekomstige schade. De SP heeft naar aanleiding hiervan vragen aan het Utrechts college gesteld.

Reacties

article
67858
Door werkzaamheden aan de Kademuren bij de Kromme Nieuwegracht is verzakking en instortingsgevaar ontstaan bij
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/67858/8-ton-schade-paushuize-werkzaamheden-aan-kademuren/
2018-04-11T18:34:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/04/11183343/Paushuize.jpg
Stadsnieuws