Utrechtse corporaties bieden nieuwe college duurzaam partnerschap aan

Foto: pixabay

Utrechtse corporaties stuurden deze week een brief aan de nieuwe raadsleden en collegeverkenner Van Es. Hierin bieden de corporaties het nieuwe college en de gemeenteraad van Utrecht een duurzaam partnerschap voor gezonde verstedelijking aan.

Zo zijn de corporaties verheugd over de ambitie om 30% sociale huur in de Merwedekanaalzone te realiseren en hopen de corporaties dat deze ambitie navolging krijgt in de rest van de stad. Maar er is volgens hen meer nodig. Echte sociale huurwoningen zijn en blijven betaalbaar ook voor de laagste inkomens (passend toewijzen), zijn toegankelijk voor mensen die al lang wachten op een sociale huurwoning (WoningNet) en voor statushouders en mensen uit de maatschappelijke opvang, en blijven langdurig in het sociale huursegment behouden.
De corporaties hebben zorg voor de leefbaarheid in bestaande wijken. In sommige wijken is sprake van een concentratie van sociale huur en komen er teveel kwetsbare groepen terecht (bijvoorbeeld in Overvecht), terwijl de corporaties in andere wijken een tekort zien (Binnenstad en Oost). De corporaties hebben de mogelijkheid van verkoop, in combinatie met nieuwbouw, nodig om de woningvoorraad up-to-date te houden en tegelijkertijd een goede balans van sociale huur voor de stad te realiseren.

Cookieinstellingen