Paasbrunch voor eenzame ouderen bij Zuilense Tennis Club

Foto: buurtmobiel

Twee Utrechtse partijen hebben elkaar gevonden en zijn samen één tegen eenzaamheid. Op initiatief van de Zuilense Tennis Club zijn een twintigtal met name oudere klanten uit Overvecht van de stichting Buurt Mobiel uitgenodigd voor een feestelijke paasbrunch in de kantine van de tennisclub.

Buurt Mobiel biedt semi elektrisch maatwerkvervoer in de wijk Overvecht. Dit is duurzaam, plezierig, comfortabel en veilig over korte afstanden. Vrijwilligers besturen de voertuigen en halen mensen thuis op, brengen hen weg of stoppen onderweg om iemand in te laten stappen. Het doel is dat met name ouderen bewoners en bezoekers van de wijk beter gebruik kunnen maken van al het moois dat er al is en dat vervoer minder een belemmering hoeft te zijn om erop uit te trekken.
Verstopt tussen de voetbalvelden van Elinkwijk en naast de nieuwe Sporthal Zuilen bevindt zich al vele jaren de Zuilense Tennis Club (ZTC). De ZTC werd opgericht op 16 mei 1925 en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen in Nederland. Het was indertijd een particulier initiatief en dat heeft door de jaren heen in belangrijke mate het karakter van de club beïnvloed. Vele families zijn van ouder op kind lid (of lid geweest) van ZTC. De club heeft een grote groep vrijwilligers, die actief zijn bij het reilen en zeilen van de club.
Omdat de ZTC nou betrokken is bij de omgeving en de buurt willen ze dit jaar voor het eerst een paasbrunch verzorgen voor de eenzame ouderen uit de omgeving. Dit wordt geheel verzorgd door enkele sponsoren en vrijwilligers. Buurt Mobiel heeft onder zijn klanten behoorlijk wat eenzame ouderen. De chauffeurs van Buurt Mobiel hebben een keuze gemaakt welke klanten wel een verzetje kunnen gebruiken. Buurt Mobiel verzorgt tevens het vervoer.
De bedoeling van deze middag is om de ouderen een fijne middag te bezorgen en misschien komen hier nog mooie vriendschappen uit voort.

Cookieinstellingen