GroenLinks en PvdA stellen vragen over verkoop pand op Maliebaan 42

Foto: Rijksmonumenten

Begin maart maakte het college bekend dat het pand op Maliebaan 42 verkocht is. De opbrengst van de verkoop gaat naar TivoliVredenburg. GroenLinks en de PvdA willen graag van het college weten wat ze van het initiatief vinden van de DUIC-publicist die de familie Fentener van Vlissingen ertoe wil bewegen om Maliebaan 42 te gaan gebruiken als museum voor de eigen kunstcollectie.

De gemeente heeft het pand op de Maliebaan 42 in 1951 geschonken gekregen van F.H. Fentener va Vlissingen met de last het pand uitsluitend voor culturele of ‘representatieve doeleinden’ te gebruiken en nimmer voor enig ander doel te bestemmen. De Kunstuitleen heeft lang in het pand gezeten maar dit onlangs verlaten. Waarna het pand is verkocht. De opbrengst gaat naar TivoliVredenburg.

De PvdA en GroenLinks vinden het onduidelijk hoe het proces van de verkoop van Maliebaan 42 nu is verlopen. Ook willen ze van het college weten wat het vindt van het idee om van het pand een museum te maken voor de kunstcollectie van de familie Fentener van Vlissingen.

Cookieinstellingen