PvdA Utrecht spreekt zich uit voor linkse samenwerking

Foto: PvdA

De Partij van de Arbeid Utrecht spreekt zich voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart uit voor een linkse samenwerking. De groeiende tweedeling in Utrecht kan volgens de PvdA alleen worden bestreden met een linkse coalitie. Daarom neemt de PvdA Utrecht de komende raadsperiode alleen deel aan een college als GroenLinks en de SP daar ook deel van uitmaken.

Rick van der Zweth, lijsttrekker van de PvdA Utrecht, wil dat de verschillen tussen Utrechters kleiner worden. “Het gaat economisch goed met onze stad. Tegelijkertijd groeien ruim 12.000 Utrechtse kinderen op in armoede. Daar is onvoldoende aan gedaan en daarom moet er meer geld naar armoedebestrijding. De wachttijd voor een sociale huurwoning is bijna 10 jaar. Toch worden sociale huurwoningen verkocht.”
De PvdA vindt dat de Utrechtse politiek veel meer moet doen tegen die ongelijkheid. De partij wil meer investeren in armoedebestrijding. Ook moet de gemeente werk maken van duurzame banen in de publieke sector, met name voor mensen die langdurig niet aan het werk komen. De PvdA vindt bovendien dat de gemeente moet stoppen met de verkoop van sociale huurwoningen. Zeker zo lang er wachtlijsten zijn.

Reacties

article
67564
De Partij van de Arbeid Utrecht spreekt zich voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart uit
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/67564/pvda-utrecht-spreekt-zich-linkse-samenwerking/
2018-03-13T17:49:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/03/13174907/foto-Rick.jpg
Stadsnieuws