PostNL verwijdert ruim zestig brievenbussen

Foto: PostNL

PostNL verwijdert of verplaatst vanaf eind maart in gemeente Utrecht ruim zestig brievenbussen. De reden voor de aanpassing is dat er in Nederland steeds minder post wordt verstuurd. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties wordt rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.
Vanaf 24 maart worden de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Utrecht door gevoerd. In de gemeente Utrecht blijven 156 brievenbussen, verdwijnen 62 brievenbussen en komt er 1 nieuwe brievenbus bij. De aanpassingen zijn eind april 2018 gerealiseerd.
Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.
Op een doordeweekse dag bezorgt PostNL in de Benelux gemiddeld 675.000 pakketten en 8 miljoen brieven. Als het eerste beursgenoteerde postbedrijf beschikt PostNL over het grootste en modernste netwerk voor brieven, pakketten en e-commerce in de Benelux. Daarnaast is PostNL actief in Duitsland en Italië. Bij PostNL werken in totaal ruim 44.000 mensen. In 2017 bedroeg de omzet van PostNL €3,5 miljard.

Reacties

article
67518
PostNL verwijdert of verplaatst vanaf eind maart in gemeente Utrecht ruim zestig brievenbussen. De reden
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/67518/postnl-verwijdert-ruim-zestig-brievenbussen/
2018-03-09T10:24:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/03/09102434/Brievenbus.jpg
Stadsnieuws