Meer ruimte voor jeugd en jongeren in Leidsche Rijn

Foto: pixabay

In de wijk Leidsche Rijn komt meer ruimte voor de jeugd tussen de 8 en 18 jaar. De komende jaren krijgt een aantal plekken in Leidsche Rijn een andere inrichting met sportveldjes en ontmoetingsplekken. Deze komen vooral in parken en langs de groene routes door de wijk.

Wethouder Kees Geldof (project Leidsche Rijn): ‘In Leidsche Rijn wonen steeds meer jongeren. We willen deze groeiende groep plekken geven waar ze elkaar kunnen ontmoeten of waar ze bijvoorbeeld een balletje kunnen trappen. Samen met bewoners gaan we die plekken maken, verspreid over Leidsche Rijn.’

Leidsche Rijn groeit de laatste en komende jaren sterk en heeft een zeer hoge kinderdichtheid. Op veel plekken is er voldoende speelruimte voor jonge kinderen, maar voor oudere kinderen en jongeren is deze ruimte er nog niet genoeg. Soms nemen bewoners het initiatief voor speelplekken, zoals in Park Hoge Weide. Plannen worden samen met de buurt gemaakt. Vooral jongeren, maar ook mensen die in de buurt wonen van een nieuwe speel- of ontmoetingsplek, kunnen meepraten en meedenken over de inrichting hiervan. Op de website www.utrecht.nl/speeltuinen staat een overzicht welke projecten er nu zijn.

Cookieinstellingen