Student & Starter zet dating-app in

Foto: Student & Starter

De Utrechtse gemeenteraadspartij Student & Starter zet voor haar verkiezingscampagne de dating-app Tinder in. De partij wil via Tinder zoveel mogelijk jonge mensen overtuigen om 21 maart te gaan stemmen. “Afgelopen vier jaar heeft Student & Starter laten zien dat jonge mensen een belangrijke rol spelen in de lokale politiek”, zegt Tim Homan, lijsttrekker van Student & Starter. “Of jongeren op Student & Starter stemmen of niet, het is écht belangrijk dat iedere Utrechter zich uitspreekt voor zaken die voor hen belangrijk zijn”.

De Utrechtse gemeenteraadspartij nodigt hun matches uit voor een date op 21 maart, de verkiezingsdag. Voor de partij is Tinder een logisch medium om jonge mensen te bereiken en te betrekken bij de lokale politiek. “In de gemeenteraad wordt veel besloten voor jonge Utrechters. Het is echt een probleem dat jongeren weinig stemmen, het is ontzettend belangrijk dat jonge Utrechters het gevoel hebben dat de politiek ook naar hen luistert”, zegt Homan. Student & Starter wil via de dating-app vooral horen wat jongeren beter willen zien in Utrecht. Homan: “Met die ideeën maken we het verschil in de Utrechtse gemeenteraad. Zij zijn de toekomst van de stad dus wij zorgen dat hun stem ook gehoord wordt”.

Student & Starter heeft de jongste kandidatenlijst van Utrecht. Het jongste kandidaatsraadslid van de partij, scholiere Sterre Teunissen, is 18 jaar oud. De oudste kandidaat, hogeschool-docent Joost de Bruin, is 42 jaar jong.

Het is overigens niet de eerste keer dat Student & Starter dating-apps inzet voor haar campagne. Tijdens de verkiezingen in 2014 heeft de partij al tinderend één zetel gescoord in de Utrechtse gemeenteraad.

Cookieinstellingen