Roxeanne Hazes op Bevrijdingsfestival Utrecht

Foto: Bevrijdingsfestival

Maandag won Roxeanne Hazes haar eerste Edison in de categorie beste Nederlandstalig tijdens de uitreiking van de Edison POP 2018 prijzen. Sinds de release van haar langverwachte debuutalbum ‘In Mijn Bloed’ is het hard gegaan voor Roxeanne Hazes. Zo werd ze verkozen tot huisband van De Wereld Draait Door, ontving ze een MTV Best Dutch Act nominatie en op 5 mei staat ze op Bevrijdingsfestival Utrecht.

De carrière van Roxeanne Hazes bestrijkt al een veelzijdig decennium. Tien jaar waarin ze, middels vele honderden optredens en de steevast uitverkochte Holland Zingt Hazes concerten, Nederland en België verblijdde met haar vaders muziek. In die jaren groeide ‘Dochter Dre’ als mens en artiest. Drie jaar geleden begon Roxeanne Hazes met het schrijven aan haar eigen muziek. “Ik merkte dat het begon te kriebelen. Dat ik behoefte kreeg aan een nieuwe creatieve uitlaatklep waarin ik mijn ideeën, gevoelens en creativiteit kwijt kan. Mijn vaders muziek is en blijft altijd de basis, en met mijn eigen muziek kan ik nu ook een andere kant laten zien.”

Bevrijdingsfestival Utrecht is trots Roxanne Hazes te mogen aankondigen en ziet ernaar uit dat de zoemende ballade Ik Was Toch Je Meisje op zaterdag 5 mei uit volle borst wordt meegezongen.

De 26e editie van het Bevrijdingsfestival in Utrecht vindt plaats op 5 mei in Park Transwijk en is zoals alle Bevrijdingsfestivals gratis toegankelijk. Naast muziek is er ook een inhoudelijk programma wat verdieping biedt rondom het thema vrijheid. Zo zijn er in aanloop naar 5 mei en op het festival zelf Vrijheidscolleges te bezoeken. De landelijke opening van de reeks colleges wordt verzorgd door Femke Halsema op 27 maart in TivoliVredenburg in Utrecht. Met verhalen, foto’s, videobeelden en muziekfragmenten toont zij een caleidoscopisch en optimistisch beeld van het moderne Nederland en de uitdagingen waarvoor wij staan. Schrijfster/columniste Anousha Nzume en schrijver/rapper Massih Hutak reflecteren na afloop op de lezing. Reserveer nu kaarten voor het openingscollege van Femke Halsema of bekijk de volledige agenda.

Cookieinstellingen