Jacobidebat met Beatrice de Graaf en AIVD-directeur Bertholee

Foto: Jacobidebat

Is de nieuwe Wet Inlichtingen-en Veiligheidsdiensten een privacyschendend sleepnet of een veiligheidbiedend vangnet? In aanloop naar het referendum over deze wet op 21 maart organiseert het Jacobidebat vanavond een debat met Rob Bertholee, directeur-generaal van de AIVD. Onder leiding van prof. Beatrice de Graaf krijg je de kans de AIVD-directeur aan de tand te voelen.

De invoering van de Wet Inlichtingen-en Veiligheidsdiensten (WIV) leidt tot een uitbreiding van de bevoegdheden van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De succesvolle campagne voor een referendum over deze wet laat zien dat burgers zich zorgen maken over de consequenties hiervan voor hun privacy. Aan de andere kant voelen mensen zich vaak onveilig, onder meer door de dreiging van terroristische aanslagen, en willen zij graag beschermd worden door de overheid. Tegen welke gevaren beschermt de nieuwe wet beter dan de oude? In welke gegevens zijn de diensten eigenlijk geïnteresseerd? Welke informatie en bevoegdheden hebben de diensten nodig om onze veiligheid te waarborgen? Wat zijn de gevolgen voor onze privacy? Kortom, who watches the watchmen?

De avond begint om 20.00; vanaf 19:30 is er koffie/thee. Na afloop is er een borrel. De toegang is gratis, een bijdrage voor de onkosten wordt gewaardeerd.

Reacties

article
67273
Is de nieuwe Wet Inlichtingen-en Veiligheidsdiensten een privacyschendend sleepnet of een veiligheidbiedend vangnet? In aanloop
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/67273/jacobidebat-beatrice-graaf-en-aivd-directeur-bertholee/
2018-02-13T11:39:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/02/13113846/Jacobidebat.jpg
Stadsnieuws