‘Drommedaris’ maakt plaats voor nieuwbouw

Foto: gemeente Utrecht

Het college heeft het startdocument vastgesteld voor de sloop van het pand dat bekend staat als ‘De Drommedaris’ aan de woonboulevard in Kanaleneiland. Op deze plek aan de Europalaan 101 komt nieuwbouw met een hotel, horeca, woondetailhandel, kantoren en zalen. Ook komt er parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen.

Het huidige gebouw is nu een bedrijfsverzamelgebouw en staat voor een deel leeg omdat de kantoren niet meer voldoen aan de huidige wensen. Dit project moet bijdragen van de kwaliteit en de kwantiteit van het aanbod van de Woonboulevard. Het hotel bevindt zich in het budgetsegment (1 of 2 sterren), waaraan in Utrecht behoefte is. De horeca richt zich op de bezoekers van de woonboulevard en het hotel. De woondetailhandel versterkt de aantrekkelijkheid van de winkels aan de Hollantlaan en het verblijfsklimaat van de woonboulevard.

De gemeente gaat winkeliers, eigenaren en huurders in en rond de woonboulevard vragen naar hun wensen en ideeën rond dit initiatief. Deze zullen zoveel mogelijk worden meegenomen in het plan.

Reacties

article
67260
Het college heeft het startdocument vastgesteld voor de sloop van het pand dat bekend staat
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/67260/drommedaris-maakt-plaats-nieuwbouw/
2018-02-12T12:27:12+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/02/12122651/Drommedaris.jpg
Stadsnieuws