Studenten besparen 35% op de energierekening

Foto: SSH

Halverwege de Student Energy Race zijn de deelnemers nog steeds bloedfanatiek. Tijdens de wedstrijd strijden dit jaar negentien studentenhuizen om wie de meeste energie kan besparen. De bewoners van Zwolseplaats 18 in Deventer hebben maar liefst een besparing van 60 procent. De gemiddelde besparing op de energierekening van alle deelnemende huizen is 35 procent. De deelnemers douchen kouder, de verwarming gaat een standje lager en kaarsen in plaats van lampen gaan aan.

Tijdens de Student Energy Race proberen studentenhuizen uit Amsterdam, Leiden, Delft, Deventer, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht zoveel mogelijk energie te besparen. Het studentenhuis dat na vijf maanden procentueel de meeste energie bespaart wint een mooie prijs. De deelnemende huizen zijn voorzien van zogenaamde ‘slimme’ energiemeters. Daardoor kunnen de bewoners op een website en via een app realtime hun eigen energiegedrag en dat van de deelnemende huizen zien.

Drie studentenhuizen uit Utrecht doen mee met de race. In Utrecht zijn er ook twee aanjagers actief. Deze studenten zijn aangesteld om de deelnemende Utrechtse studentenhuizen te inspireren en motiveren om te (blijven) besparen, en met succes! Utrecht staat gemiddeld op de tweede plaats en de bewoners van de Prins Hendriklaan hebben zelfs de eerste maandprijs gewonnen!

Cookieinstellingen