Nieuwe vervoerder voor regiotaxi Utrecht

Foto: provincie Utrecht

Willemsen-de Koning Groep BV is vanaf 1 april 2018 de nieuwe vervoerder voor de regiotaxi in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht (Maarssen). Dat is de uitkomst van een aanbesteding door de betrokken gemeenten en de provincie Utrecht. Eind vorig jaar is met de huidige vervoerder De Vier Gewesten (DVG) afgesproken om het contract per 1 april 2018 te ontbinden.

Bij deze nieuwe aanbesteding woog in het belang van de reizigers de kwaliteit van de aanbiedingen van de vervoerders zwaarder dan de prijs. Er zijn vier aanbiedingen gedaan voor dit perceel van Regiotaxi Utrecht. Zowel op kwaliteit als prijs kwam Willemsen-de Koning Groep BV als beste uit de bus.

Met Willemsen-de Koning Groep BV krijgt de regiotaxi in Utrecht en Maarssen een vervoerder die al geruime tijd bekend is met het regiotaxi vervoer. Gedeputeerde voor mobiliteit van provincie Utrecht, Jacqueline Verbeek-Nijhof: “Met Willemsen-de Koning krijgen we een ervaren vervoerder die al in andere Utrechtse gemeenten een betrouwbare partner is gebleken.” Sinds februari 2014 verzorgt Willemsen-de Koning de ritten met regiotaxi in Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Vianen en Zeist. De vervoerder verzorgt ook de uitvoering van Regiotaxi Veenweide en is bekend met het leerlingenvervoer in het gebied.

Eén vervoerder voor het gehele gebied in en rondom de stad Utrecht biedt voordelen voor de reizigers met de regiotaxi. Zo kunnen ritten adequaat worden ingepland en is capaciteit beschikbaar om in drukke tijden extra taxi’s in te zetten. Willemsen-de Koning Groep BV biedt bovendien een goede overstapmogelijkheid op het reguliere openbaar vervoer. Verder scoorde deze vervoerder positief met een uitgebreid opleidingsprogramma aan de chauffeurs voor service en informatievoorziening aan de reiziger. De vervoerder heeft ook een duurzaam aanbod gedaan. Een deel van wagenpark zal bestaan uit taxi’s die op aardgas rijden.

De nieuwe vervoerder Willemsen-de Koning Groep gaat vanaf 1 april 2018 rijden.  Vervoerder De Vier Gewesten (DVG) blijft tot 1 april de regiotaxi rijden in Utrecht en Stichtse Vecht (Maarssen).  Chauffeurs die nu voor de huidige vervoerder De Vier Gewesten (DVG) van regiotaxi Utrecht werken, krijgen het aanbod om volgens de cao afspraken over te stappen naar Willemsen-de Koning. Dit komt de continuïteit van de dienstverlening ten goede omdat het gaat om chauffeurs die het gebied kennen. Alle vaste klanten van de regiotaxi in Utrecht en Maarssen krijgen binnenkort een brief  over de nieuwe vervoerder,  waarin de verandering wordt toegelicht.

Cookieinstellingen