487 woningen op plek belastingkantoor Gerbrandystraat

Foto: gemeente Utrecht

Op de plek van het voormalige belastingkantoor aan de Gerbrandystraat komen 487 woningen. Ontwikkelaar Koopmans wil 200 zelfstandige studentenwoningen in het sociale segment en 287 vrije sector huurappartementen (waarvan 233 middenhuur) realiseren. Het bestemmingsplan om dit mogelijk te maken ligt vanaf 9 februari ter inzage. Plan is om het huidige gebouw medio 2018 te slopen, waarna de bouw kan starten.

Op de begane grond komen commerciële functies, zoals lichte horeca of dienstverlening. In het bouwplan wordt de woontoren op de hoek van de Talmalaan en de Kardinaal de Jongweg twee verdiepingen hoger dan het huidige gebouw. De huidige kelder wordt behouden. Deze massieve atoomkelder wordt benut voor bergingen en fietsenstalling en vormt de fundering voor het nieuwe gebouw. Dit past in het streven van de gemeente om circulair te bouwen, met zo min mogelijk CO2-uitstoot en meer hergebruik. Bovendien leidt dit tot minder bouwoverlast voor de omgeving. In de Gerbrandystraat komen elektrische deelauto’s te staan. In de openbare ruimte rond de Gerbrandystraat komen meer struiken en bomen. Dit alles draagt bij aan een duurzamere en gezondere leefomgeving.

Van 9 februari tot en met 22 maart kunnen mensen reageren op het ontwerpbestemmingsplan en de omgevingsvergunning. Het ligt ter inzage op het Stadskantoor en staat op de website https://www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/publicaties/gemeenteberichten. Op 7 februari om 19.30 uur is er een informatieavond in de Van der Hoeven Kliniek aan de Willem Dreeslaan 2. Bezoekers krijgen dan een toelichting van het bouwplan en van de procedure rond het bestemmingsplan. Na verwerking van de reacties wordt het bestemmingsplan ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Cookieinstellingen