Utrechters willen geen betaald parkeren op zondag

Foto: Gemeente Utrecht

De bewoners en bedrijven in acht parkeerrayons in zone A2, rond de binnenstad, hebben tegen betaald parkeren op zondag gestemd.

In acht van de dertien parkeerrayons in zone A2 is de parkeerdruk op zondag 80 procent of hoger. Daarom heeft de gemeente het draagvlak gepeild voor betaald parkeren op zondag. Dit geldt voor de rayons Watervogelenbuurt, Hendrik Tollensstraat en omstreken, Buiten Wittevrouwen, Hooch Boulandt, Hagelbuurt, Lombok, Vogelenbuurt en omstreken en Wittevrouwen.

In de periode van 20 november tot en met 20 december 2017 konden bewoners en bedrijven een stem uit brengen. In zeven parkeerrayons is het minimale responspercentage van 30 procent behaald. In deze parkeerrayons is de stemming geldig en heeft een meerderheid tegen de uitbreiding van betaald parkeren naar zondag gestemd. In één rayon was het minimale responspercentage van 30 procent niet behaald en is de stemming neit geldig. Dit betekent dat parkeren op zondag gratis blijft in de parkeerrayons rond de binnenstad.

Het was voor stemmers ook mogelijk om suggesties te doen voor de leefbaarheid in de wijk. Eind januari zal de gemeente een terugkoppeling geven op deze suggesties via de website www.utrecht.nl/betaaldparkerenopzondag.

Cookieinstellingen