Voorlopig geen uitbreiding horeca in de binnenstad

Foto: Pixabay

Een meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad bleek gisteravond bij de bespreking van het nieuw ontwikkelingskader Horeca Utrecht niet erg enthousiast te zijn over de voorgenomen uitbreiding van de horeca in de binnenstad. Wethouder Kreijkamp beloofde daarom aan het slot van de vergadering hiervan af te zien. De raad was wel enthousiast over meer mogelijkheid voor horeca in de wijken.

Alleen D66 en de VVD bleken voorstander van uitbreiding van de horeca in de binnenstad. Volgens D66 fractievoorzitter Klaas Verschuure zorgt uitbreiding van met name daghoreca in de binnenstad niet voor meer overlast. Iedereen ervaart wel ergens overlast van, aldus VVD fractievoorzitter Dimitri Gilissen. ‘Er zijn ook mensen die overlast ervaren van de klokken van de Domtoren. Toch zetten we die ook niet stil.’ De andere partijen stelden echter dat er eerst iets gedaan moet worden aan de overlast voordat er beslist wordt over de uitbreiding van de horeca in de binnenstad.

Alle partijen waren echter wel enthousiast over meer mogelijkheden voor horeca in de wijken. Deze horeca mag tot elf uur ’s avonds open blijven. Ook geeft het nieuwe ontwikkelingskader Horeca Utrecht meer ruimte voor terrassen door vernieuwing van het Terrassenreglement. En er komt meer ruimte voor horeca in winkels.

Cookieinstellingen