Lezing Judith Schuyf over LHBT in het arbeidersmilieu in Volksbuurtmuseum

Foto: Volksbuurtmuseum

Op donderdag 18 januari 2018 geeft Dr Judith Schuyf een lezing over de geschiedenis van lesbische en homoseksuele subculturen in Utrecht en elders, hun relatie tot de algemene en wijk-cultuur en het verschil tussen tolerantie en acceptatie. Ze vertelt voornamelijk over de mensen die in een arbeidersmilieu zijn opgegroeid.

Ze gaat in op de mogelijkheden en problemen waar mensen mee te maken kregen. Daarbij legt ze een link naar haar verschenen boeken. Deze lezing vindt plaats in het Volksbuurtmuseum en wordt gegeven in het kader van de expositie Vreemd Volk over seksuele diversiteit in Utrecht van toen en nu.

Na een lange carrière in wetenschap en beleid heeft zij nu alle tijd om te onderzoeken en te schrijven. Een gemeenschappelijk thema in haar werk is studie van de positie van minderheden versus meerderheden in heden en verleden en de kracht en het verzet die zij daar tegen in brengen. Dat kan gaan over ‘heidenen’, lhbt’s, ouderen, of mensen in oorlog en verzet. In haar werk ligt de focus altijd eerst op de inhoud, in begrijpelijke taal en met heldere voorbeelden. Inclusiviteit is een belangrijke waarde. Zie voor meer informatie ook: www.judithschuyf.nl

Alleen op vooraanmelding bij: [email protected]

Vol = vol: lezingen 40 personen, Kosten € 7,50

Inloop vanaf 19.00 Lezing 19.30-21.30 met korte pauze

Cookieinstellingen