Postsorteercentrum in Dichterswijk wordt appartementencomplex

Foto: ictloket.nl

“Jan van Foreest” is een voormalig kantoorgebouw dat als postsorteercentrum heeft gefungeerd. Nadat het kantoor meerdere jaren heeft leeggestaan wordt het momenteel getransformeerd tot een appartementengebouw met 218 appartementen.

Bij het transformeren van kantoor naar appartementen is de originele constructie zoveel mogelijk behouden. De buitenschil is echter vernieuwd zodat het voldoet aan de huidige isolatie-eisen. Het dak is voorzien van zonnepanelen, zodat energie duurzaam kan worden opgewerkt.

Er zijn verschillende soorten appartementen. De kleinere appartementen hebben een vrije hoogte tot wel 3,5 meter. Om deze hoogte optimaal te benutten zijn deze appartementen voorzien van een multifunctioneel woonmeubel. Hierin zijn verschillende voorzieningen op compacte wijze samengebracht zoals het bed, douche, wastafel, toilet, kledingkast, boekenkast, tv-meubel en zelfs de keuken. Doordat het bed zich boven de badkamer bevindt blijft er extra ruimte over in de woonkamer.

In het souterrain bevinden zich tweekamerappartementen die direct aan het water zijn gelegen en in combinatie met de ronde gewelfde ramen geeft het de bewoners het gevoel van de werfkelders in de oude binnenstad. Op de bovenste verdieping bevinden zich driekamerappartementen met privé-dakterras met een wijds uitzicht over de stad. Het hele gebouw is geïsoleerd volgens de laatste normen.

Jan van Foreest ligt in de Dichterswijk, direct aan het Centraal Station van Utrecht, vlakbij het oude stadscentrum en aan het water. In april 2017 is door bouwbedrijf Van Grunsven gestart met de verbouwing waarvan de oplevering binnenkort gepland staat.

Reacties