Geldig bod voor dertien panden Hardebollenstraat

Foto: Vera de Kok, Wikimedia

De gemeente heeft één rechtsgeldige bieding gekregen voor de verkoop van de dertien voormalige prostitutiepanden in de Hardebollenstraat. Utrecht gaat nu verder in gesprek met de bieder. Doel is om nog deze maand het uitgiftecontract te tekenen van de panden die de gemeente in 2016 kocht. De geboden prijs valt binnen de kaders die door de gemeenteraad zijn vastgesteld.

De Hardebollenstraat moet een levendig, aantrekkelijk straatje worden met een mix van ateliers, cultuur, creatieve winkels en andere (kleinschalige, ambachtelijke) detailhandel, ondersteund door kleinschalige horeca. Zo hebben de buurt (vertegenwoordigd door een klankbordgroep van bewoners en ondernemers) en de gemeente dit vorig jaar uitgesproken.

Geïnteresseerde partijen konden tot 15 december bieden op de dertien panden als één geheel en/of op één van de vier clusters. De gemeente heeft eerder de voorkeur voor verkoop aan één partij aangegeven, om zo een samenhangende ontwikkeling van de straat te bewerkstelligen. Nu is er dus een bieding die hieraan voldoet. Daarnaast zijn er drie biedingen binnengekomen voor één cluster, maar deze biedingen zijn niet in aanmerking gekomen omdat voor de overige drie clusters geen geldig bod kwam.

De bieder wil van de Hardebollenstraat een sociale en gezellige plek maken en op de begane grond ruimte bieden aan ondernemers, creatieven en kleine horecagelegenheden. De gemeente wil nog deze maand tot gunning en tot ondertekening van het uitgiftecontract overgaan. Daarna presenteert de inschrijver zichzelf en organiseert hij een bijeenkomst voor bewoners en andere partijen uit de buurt. Daarna gaat hij het plan verder uitwerken en met de buurt bespreken.

Wethouder Paulus Jansen is blij dat er een koper is gevonden met mooie ambities voor de Hardebollenstraat. “Deze ambities sluiten aan op de wensen en ideeën die we eerder uit de buurt hebben opgehaald en die ook mogelijk zijn volgens het bestemmingsplan. Met deze invulling krijgt de binnenstad er een gezellig winkelstraatje bij dat goed past bij het winkelklimaat van de Voorstraat.”

Reacties

article
66912
De gemeente heeft één rechtsgeldige bieding gekregen voor de verkoop van de dertien voormalige prostitutiepanden
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/66912/geldig-bod-dertien-panden-hardebollenstraat/
2018-01-11T15:22:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2016/06/07175726/1024px-Hardebollenstraat.jpg
Stadsnieuws