Lichtjes kijken vanaf de Domtoren

Foto: Jan van Nie

Ook dit jaar vindt de speciale Lichtjes Kijken avondrondleiding weer plaats op de Utrechtse Domtoren. In de donkere decembermaand is de historische binnenstad van Utrecht feestelijk verlicht. Tijdens deze rondleiding geniet je van een spectaculair uitzicht op de feeëriek verlichte straten en grachten. De rondleiding wordt afgesloten met warme chocolademelk in de sfeervol verlichte Michaëlskapel. En speciaal voor de jonge bezoekers zijn er speciale Lichtjes Kijken voor Kids tijdens de Kerstvakantie.

De avondrondleiding met afsluitend drankje duurt 1,5 uur en start om 20.30 uur. De rondleidingen vinden plaats op de volgende dagen: Woensdag 20 december, zaterdag 23 december, woensdag 27 december, vrijdag 29 december, zaterdag 30 december, woensdag 3 januari en vrijdag 5 januari.

Op 28 & 29 december en 3 & 5 januari is er ook een leuke kindertour: Lichtjes Kijken voor Kids. Leer alles over de Domtoren en licht. Hoe was het in de Middeleeuwen om in de toren te wonen net als de torenwachter? Hoe liep hij naar boven in het donker? En als beloning een prachtig uitzicht over de stad. De kindertour start om 18.30 uur.

De entreeprijs bedraagt € 12,50 voor volwassenen en € 10,- voor kinderen en de voertaal van de rondleiding is Nederlands. Er is geen kaartverkoop aan de deur.

Tickets kun je bestellen via www.domtoren.nl.

Cookieinstellingen