College omarmt buurtplan Kanaalstraat

Foto: gemeente Utrecht

Het college stemt op hoofdlijnen in met de Visie Kanaalstraat/Damstraat die is opgesteld door bewoners en ondernemers uit Lombok. Bewoners en ondernemers werkten geruime tijd samen aan dit plan, dat als leidraad moet dienen voor gemeentelijke projecten de komende jaren. In de visie schetst de buurt een toekomstbeeld op het gebied van onder meer veiligheid, bedrijvigheid en verkeer. Op basis hiervan zijn negen actiepunten geformuleerd.

De buurt wil onder andere meer verkeersveiligheid en meer ruimte bieden aan voetgangers met het instellen van eenrichtingsverkeer op de Kanaalstraat tussen de Damstraat en de J.P. Coenstraat. Het college omarmt dit plan. Bewoners en ondernemers willen ook dat er meer gebruik gemaakt wordt van de parkeergarage Kop van Lombok. Dit kan verkeersdruk op de straat verminderen. Over de manier waarop dit bereikt kan worden gaan gemeente en winkeliers en bewoners verder in overleg.

Stapsgewijs wordt er gewerkt aan de uitvoering van de punten uit de visie. Het college beslist daarnaast in april of er geld beschikbaar komt voor het herinrichtingsvoorstel, als voor de voorjaarsnota een gemeentebrede afweging van prioriteiten wordt gemaakt. Zie voor meer informatie www.utrecht.nl/Kanaalstraat.

Cookieinstellingen