Meer middeldure huurwoningen dankzij Actieplan Middenhuur

Foto: Pixabay

Tijdens de gemeenteraadsvergadering is gisteren het Actieplan Middenhuur vastgesteld. Het Actieplan Middenhuur, dat is ontstaan na een CDA-motie, moet het tekort aan middeldure huurwoningen in Utrecht oplossen.

Stellen die net begonnen zijn met werken en gezinnen met kinderen die graag in Utrecht willen blijven wonen, kunnen geen geschikte huurwoning vinden. In Utrecht bedraagt het tekort van middeldure huurwoningen (huurprijs tussen de 710 en 950 euro per maand) 250-1250 woningen per jaar, terwijl de vraag tot en met 2024 zelfs 1500-2500 woningen per jaar bedraagt.

In Utrecht werden voor de middeldure huur bestemde woningen al snel veel duurder verhuurd. Om deze reden heeft de CDA-fractie op 10 november 2016 een motie ingediend om beleid te maken om voor een langere termijn afspraken te maken over o.a. de prijzen en de beschikbaarheid van middeldure huurwoningen.

Tijdens de raadsvergadering heeft het CDA gisteren enkele amendementen ingediend om te zorgen dat er balans blijft in de plannen van het college. Zo was er een meerderheid van de gemeenteraad voor het ruimte bieden aan extra kwaliteits- en duurzaamheidsambities van marktpartijen en meer investeringsruimte zodat meer middeldure huurwoningen in de stad worden gerealiseerd.

Cookieinstellingen