Actrice Imanuelle Grives leeft drie weken dakloos in Utrecht

Foto: EO

Actrice Imanuelle Grives, bekend van o.a. ‘Vechtershart’ en ‘Wie is de Mol?’, verruilt voor drie weken huis en haard voor een leven op straat in Utrecht. In een nieuw seizoen van ‘The Homeless Experience’ is Imanuelle Grives volledig aangewezen op zichzelf.

In ‘The Homeless Experience’ wordt Imanuelle Grives uitgedaagd om zonder hulp te overleven op straat. Zonder geld en zonder telefoon gaat ze de straat op in een voor haar onbekende stad. En dat betekent: elke dag op zoek naar eten, drinken en een veilige slaapplek. Met een kleine camera registreert ze haar zwerftocht door Utrecht.

De eerste dagen van haar zwerversbestaan verlopen relatief soepel voor Imanuelle. Ze maakt kennis met een aantal zwervers die haar wegwijs maken en sluit bijzondere vriendschappen. Maar dan raakt haar beginnersgeluk een beetje op. Daar waar ze haar vrouwelijke charmes goed kon gebruiken merkt ze dat deze ook tegen haar kunnen werken. Angst en vermoeidheid slaan toe en ze gaat naarstig op zoek naar een veilige en rustige slaapplaats. Gedurende haar experiment ondervindt ze aan den lijve hoe het is om te bedelen voor geld, als vrouw alleen op straat te slapen en geen contact te hebben met haar thuisfront. Slaagt Imanuelle erin om dit 3 weken lang vol te houden?

Imanuelle Grives (32) is een geboren en getogen Rotterdamse met Surinaamse roots. Tijdens haar opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening merkte ze dat ze toch meer wilde doen met acteren. ‘Ze speelt inmiddels al jarenlang in theater-, film- en tv producties. Imanuelle is o.a. bekend van haar rollen in Celblok H (SBS6) en Vechtershart (NPO 3). Tevens was ze deelneemster aan de programma’s ‘Wie is de Mol?’ (NPO 3) en ‘Expeditie Poolcirkel’ (RTL 5).

The Homeless Experience’ is in opdracht van de EO geproduceerd door Zodiak. Woensdag 6, 13 en 20 december om 22.10 uur op NPO 3

Cookieinstellingen