Partij voor de Dieren en GroenLinks pleiten voor ecologisch beheer van singel

Zicht op Maliesingel vanaf Lucas Bolwerk
Zicht op Maliesingel vanaf Lucas Bolwerk
Foto: Luctor, CC0 Public Domain

De Partij voor de Dieren en GroenLinks pleiten voor ecologisch singelbeheer. Beide partijen hebben hierover vragen gesteld aan het college.

Het beheer van de taluds van de singel tussen Tivoli en Paardenveld is onlangs overgegaan naar de stadsbedrijven. Stadsbedrijven heeft aan de singelwerkgroepen van Wijk C en Pijlsweerd laten weten hier ‘graslandbeheer’ te gaan toepassen. De Partij voor de Dieren en GroenLinks zijn echter van mening dat ecologisch beheer de voorkeur verdient. Dit levert volgens beide partijen een positieve bijdrage aan de stand van bijen en andere insecten in de stad.

Beide partijen willen van het college weten wat de jaarlijkse kosten voor het ecologisch beheren van de taluds zijn en wat de kosten voor graslandbeheer zijn. Ook willen ze weten of hierbij rekening is gehouden dat er twee werkgroepen van bewoners zijn die het beheer ter hand willen nemen.

De Partij voor de Dieren en GroenLinks vragen of het college de stadsbedrijven de opdracht willen geven om de taluds van de singel zo ecologisch mogelijk te gaan beheren.

Cookieinstellingen