Eva van Esch lijsttrekker Partij voor de Dieren Utrecht

Foto: Partij voor de Dieren

Raadslid Eva van Esch van de Partij voor de Dieren is gisteren officieel gekozen als lijsttrekker voor de PvdD in Utrecht. Van Esch vertegenwoordigde de partij de afgelopen 3,5 jaar al in de raad en zal haar werk ook na 21 maart 2018 voortzetten.

Onder leiding van Eva van Esch heeft de Partij voor de Dieren in Utrecht diverse successen behaald voor dieren, natuur en milieu. Zo kwam er een nieuwe Dierenwelzijnsnota, worden er geen ballonnen meer opgelaten door de gemeente, wordt er bij bijeenkomsten van de gemeente minimaal 50% vega(n) eten geserveerd, zijn vuurwerkshows tijdens het broedseizoen gestopt etc.*

Op het partijcongres in de Rijtuigenloods in Amersfoort werden niet alleen de kandidatenlijsten van Utrecht en de andere gemeenten waar de Partij voor de Dieren deelneemt goedgekeurd, maar ook het landelijke verkiezingsprogramma. De komende tijd gaat de lokale programmacommissie het programma ‘verUtrechtsen’. Het programma zal naar verwachting begin januari 2018 op https://utrechtstad.partijvoordedieren.nl gepubliceerd worden.

De nummer 2 op de lijst is Maarten van Heuven. Van Heuven is sinds begin 2016 fractiemedewerker bij de PvdD en is daarnaast redacteur van het VPRO-muziekprogramma Vrije Geluiden. De nummer 3 is fractiemedewerker Anne Sasbrink, tevens actief in het cultuuronderwijsveld. Nummer 4 is fractiemedewerker Saskia Oskam, eerder bestuurslid van PvdD afdeling Utrecht en tevens werkzaam als persvoorlichter bij MIND en Korrelatie.

 

Cookieinstellingen