Gemeente onderzoekt betaald parkeren op zondag

Foto: gemeente Utrecht

In acht van de dertien parkeerrayons rond de binnenstad gaat de gemeente Utrecht aan bewoners en ondernemers vragen of er draagvlak is voor betaald parkeren op zondag tussen 12.00 en 18.00 uur. De parkeerdruk is deze rayons is op zondag 80 procent of hoger. Betaald parkeren is een manier om deze druk te verlagen.

18.000 adressen ontvangen deze week de uitnodiging om hun stem online uit te brengen. Het gaat hierbij om de A2-rayons Watervogelenbuurt, Hendrik Tollensstraat e.o., Buiten Wittevrouwen, Hooch Boulandt, Hagelbuurt, Lombok, Vogelenbuurt e.o. en Wittevrouwen. Momenteel geldt betaald parkeren in deze parkeerrayons van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur.

Stemmen is mogelijk tot 20 december. In de parkeerrayons waar meer dan de helft van de respondenten vóór stemt, worden de venstertijden voor betaald parkeren per 1 maart 2018 uitgebreid. Vanaf januari 2018 zullen de resultaten per parkeerrayon zichtbaar zijn op www.utrecht.nl/betaaldparkerenopzondag. Nu al zijn hier de parkeerdrukmetingen per parkeerrayon terug te vinden.

Cookieinstellingen