Milieucentrum Utrecht dreigt haar deuren te moeten sluiten

Foto: MCU

Na bijna 35 jaar dreigt Milieucentrum Utrecht (MCU) haar deuren te moeten sluiten. Nadat in 2016 de basissubsidie van de gemeente werd gestopt, heeft het centrum gewerkt aan een doorstart. Er is een reorganisatie doorgevoerd en een nieuwe opzet ontworpen. Echter de reserves zijn onvoldoende om het proces af te kunnen ronden en als er niets gebeurt zal het Milieucentrum genoodzaakt zijn haar activiteiten voorgoed te stoppen.

Om dit te voorkomen heeft het MCU bestuur een laatste verzoek om financiƫle steun aan het college en gemeenteraad verzonden. Deze brief wordt ondersteund door 35 maatschappelijke organisaties die het belangrijk vinden dat het Milieucentrum haar werk kan blijven doen.

In het coalitieakkoord van 2014 van de gemeente Utrecht stond het voornemen om de taken van het Milieucentrum Utrecht aan de nieuw op te richten stichting Utrecht Natuurlijk over te dragen en daarbij een bezuiniging van 100.000 euro te realiseren. In 2016 is deze bezuiniging gerealiseerd maar bleken de taken volgens het Milieucentrum Utrecht niet aan Utrecht Natuurlijk overdraagbaar. Daarom vindt het Milieucentrum Utrecht niet uit het veld moet verdwijnen.

Cookieinstellingen