Bankstraat krijgt regentonnen van initiatievenfonds

Foto: gemeente Utrecht

Gistermiddag heeft de Bankstraat in Oudwijk de komst van de regentonnen gevierd. De regentonnen zijn er dankzij een initiatief van wijkbewoner Ellen Visser.

Ellen Visser kwam op het idee om aan de voorzijde van de huizen in de Bankstraat regentonnen te plaatsen, gekoppeld aan regenpijpen. Het idee werd opgepakt door Waterproof030, een initiatief van de gemeente Utrecht om Utrecht bestand te maken tegen wateroverlast.

Visser vroeg vervolgens ondersteuning door het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht. Daarvoor ging ze eerst bij de straatbewoners langs om te vragen wat ze van het idee vonden.

Het was de eerste keer dat het Wijkbureau een aanvraag over regentonnen behandelde. Wat volgde was een zoektocht door de gemeentelijke voorwaarden om de tonnen in de openbare ruimte te plaatsen. Uiteindelijk keurde het Initiatievenfonds de aanvraag goed.

Veertien huiseigenaren waren bereid om een regenton te plaatsen. Met twee huizen per regenpijp, komt dat neer op zeven regentonnen. Het water mag echter door iedere straatbewoner worden gebruikt. Aan één regenton hangt zelfs al een gietertje.

Cookieinstellingen