Verkenner gaat samenwerking tussen DUIC en RTV Utrecht onderzoeken

Foto: Wikipedia.nl

De gemeente Utrecht heeft een externe verkenner aangesteld, die onderzoekt of samenwerking tussen DUIC (De Utrechtse Internet Courant) en RTV Utrecht mogelijk is. Dat meldt het AD. De beide partijen hebben zich bij het Commissariaat voor de Media aangemeld als kandidaat voor de lokale uitzendlicentie, die volgend jaar april vervalt.

Per gemeente kan slechts één lokale publieke media-instelling worden aangewezen. Een licentie geldt voor een periode van vijf jaar. Bij meerdere aanmeldingen staat in de Mediawet dat het college van burgemeester en wethouders – als eerste stap in het proces – moet proberen de partijen te laten samenwerken.

De gemeente heeft Andra Leurdijk, adviseur in de media, aangewezen om dit te onderzoeken. Het college schrijft aan de raad dat zij veel ervaring heeft met het adviseren van gemeenten over (lokaal) mediabeleid. Leurdijk is ook verkenner in de gemeente Rotterdam, waar eenzelfde proces loopt.

De gemeente verwacht dat over enkele weken duidelijk is wat de gesprekken tussen de twee partijen hebben opgeleverd. Als samenwerking mogelijk blijkt, krijgen de partijen ruimte om de wijze van samenwerking verder vorm te geven en uit te werken.

Als de samenwerking niet van de grond komt, wordt er een keuze gemaakt uit de twee aanvragers.

RTV Utrecht krijgt voor haar concessie in de stad met de lokale zenders UStad en Bingo FM van de gemeente jaarlijks 640.000 euro subsidie.

Cookieinstellingen