PvdA presenteert conceptverkiezingsprogramma

Foto: PvdA

Iedereen heeft recht op Utrecht”. Met die slogan gaat de PvdA Utrecht de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in. Vandaag presenteert de PvdA het conceptverkiezingsprogramma. Twee punten staan daarin centraal: ongelijkheid bestrijden en bestaanszekerheid voor iedereen.

Voorzitter Jochen Geraedts: “Wij willen dat iedereen van onze mooie stad kan genieten, ook als je minder te besteden hebt. Je moet je zeker kunnen voelen over je bestaan.”

Het bestrijden van de ongelijkheid in Utrecht ziet de PvdA als haar belangrijkste opdracht in de komende jaren. Geraedts: “We maken ons zorgen over de verschillen tussen arm en rijk, hoog- en laagopgeleid, jong en oud, met en zonder migratie-achtergrond. In Overvecht leven bewoners gemiddeld 12 jaar minder lang in goede gezondheid dan in de wijk Tuindorp die er pal naast ligt! Zo’n groot verschil is onacceptabel.”

De PvdA wil werken aan een ongedeelde stad, waar iedereen meetelt en gelijke kansen krijgt. Helaas heeft volgens de PvdA het college van D66, GroenLinks, VVD en SP de ongelijkheid alleen maar vergroot en zijn de kwetsbaarste Utrechters de dupe geworden van dit college. 
De PvdA wil zich hard maken voor bestaanszekerheid voor alle Utrechters. Zeker zijn van een dak boven je hoofd. Zeker zijn van goed werk voor een fatsoenlijk loon. Zeker zijn van toegankelijke en persoonlijke zorg. Geraedts: “Als je je zeker voelt over je bestaan, kun je ook vooruit kijken. Dan heb je een perspectief en kun je jezelf en anderen vooruit helpen.”
Het verkiezingsprogramma is een concept. De leden van de PvdA Utrecht hebben het laatste woord. Leden kunnen tot 1 november 23.59 uur amendementen indienen.

Tijdens de ALV op 15 november worden de amendementen behandeld en het definitieve verkiezingsprogramma door de leden vastgesteld.

Cookieinstellingen