Zaterdag open dag Zuiveringsinstallatie Leidsche Rijn

Foto: CC0 Public Domain

Wilt u eens zien hoe het waterschap op de rioolwaterzuivering het afvalwater schoonmaakt? Kom dan een kijkje nemen op zaterdag 14 oktober 2017 van 11.00 tot 16.00 uur bij de zuiveringsinstallatie aan de Proostwetering 60, 3543 AH Utrecht.

WC doortrekken, wasje draaien, onder de douche…. Waar gaat dat al dat vieze water eigenlijk heen en hoe wordt het schoongemaakt? En wat mag er nu wel en niet het riool in? 
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden houdt regelmatig open dagen op de rioolwaterzuiveringen om de antwoorden op deze vragen te geven. Ervaren rondleiders laten zien hoe belangrijk het is dat ons afvalwater wordt schoongemaakt en vertellen wat daar allemaal bij komt kijken. Ook is er een film te zien over het werk van het waterschap. De rondleidingen zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is.

Afvalwater uit de kernen Maarssen-dorp en Maarssenbroek wordt uiterlijk vanaf 1 januari 2019 ook gezuiverd in de grote rioolwaterzuivering van Leidsche Rijn. Het waterschap zal de installatie op het terrein aan de Proostwetering daarvoor uitbreiden. Tijdens de open dag kunnen omwonenden zien wat er gebouwd wordt en een beeld krijgen van de bouwwerkzaamheden.

Cookieinstellingen