D66 en VVD bepleiten voldoende toiletten voor vrouwen en mindervaliden

Foto: CC0 Public Domain

D66 en VVD vinden dat er met name meer openbare toiletten moeten komen voor vrouwen en mindervaliden. Beide partijen hebben hierover vragen gesteld aan het college.

De gemeente heeft in 2016 samen met de utrechtse Horecaondernemers het convenant ‘Veilig uitgaan’ gesloten. Daarin is afgesproken dat de gemeente zorgt voor voldoende vaste en mobiele toiletvoorzieningen in de binnenstad en dat ondernemers hun toiletten ook openstellen voor niet-klanten.

Verder willen beide partijen van het college weten welke norm de gemeente hanteert voor het aantal openbare toiletvoorzieningen in de binnenstad en of Utrecht die norm op dit moment haalt. Ook vragen D66 en VVD of er een aparte norm is voor damestoiletten, voor herentoiletten, voor toiletten die voor beiden geschikt zijn en voor toiletten voor mindervaliden. Verder willen D66 en VVD weten hoeveel openbare toiletten er zijn in de binnenstad voor dames, heren of die voor beiden geschikt zijn en voor mindervaliden. En wat de maximale loopafstand is in de binnenstad naar een openbare toiletvoorziening voor deze doelgroepen.

En D66 en VVD willen van het college weten of de gemeente signalen ontvangt dat er onvoldoende voorzieningen zijn en of er nog veel wildplassen wordt geconstateerd.

Cookieinstellingen